Till salu

Noksins undulater

Undulatungar.

 

Ungarna är ringmärkta med fast fotring.

Alla ungar som lämnar oss är ringmärkta med SUHs SF anslutna ringar vilket gör att om du vill så kan du vara med på utställningar annordnade av SUH med din fågel, för mer info besök www.suh.nu.

 

Priset varierar lite beroende på färg och om det är ungar eller äldre.

 

Ungarna kan tingas mot en handpenning på 100 kr, resten betalas vid leverans, en tingning innebär att ungen är din, men om du ångrar dig så betalas inte tingningspengen tillbaka.

 

Vi har inget kösystem på våra kullar utan ungarna kan tingas när de är minst 4 veckor gamla mot handpenning om det skulle vara så att man har fastnat för någon speciell unge.

 

Vår facebooksida uppdateras löpande ang vilka par som är i häckning och växande ungar.

 

Där läggs även annonser på ungar och äldre undulater upp.

 

Det är viktigt att tänka på att en unge aldrig är helt tam när den flyttar till ett nytt hem då det tar tid att göra en unge tam och vinna dess förtroende och den tiden som är mellan det att de lämnar holken tills det att de flyttar är ca 2 veckor men då ska föräldrarna lära dem äta, först när denna process är över så är de redo att börja hanteras men då flyttar de oftast till sitt nya hem.

 

Jag försöker vänja ungarna vid handen med hjälp av lugna rörelser i buren och matning med hirskolv, vissa är lite tveksamma medans andra hoppar upp på handen och äter hirskolv utan någon som helst rädsla.

 

Vi finns i Dingle, Munkedals kommun.

Ibland kan transport ordnas till Göteborg, Vänersborg, Tanum, Uddevalla, Nordby/Strömstad bereonde på om vi har vägarna förbi.

 

För att se vilka ungar som är tillgängliga just nu kolla in våran Facebooksida eller hör av dig till oss.